به گزارش تحریریه، پس از سهمیهبندی بنزین در ایران، کارت سوخت به یکی از مدارک مهم شهروندان ایرانی بدل شد.
با این کارت افراد میتوانند در سراسر کشور بنزین خودرو و دیگر وسایل نقلیۀ خود را تأمین کنند.
میزان سهمیۀ بنزین وسایل نقلیه گوناگون با یکدیگر متفاوت است. طبق اعلام دولت در تیر ۱۳۹۹ سهمیه وانتبارهایی که به وسیلۀ وزارتخانههای صمت، راه و شهرسازی و کشور احراز فعالیت شدهاند، 150 لیتر است.
سهمیۀ سوخت خودروهای شخصی بنزینی 60 لیتر و سهمیه سوخت تاکسیهای بنزینی 400 لیتر در ماه است.
سهمیۀ بنزین موتورسیکلتها نیز ماهانه بیست و 5 لیتر در نظر گرفته شده است.
برای استفاده از این سهمیه حتماً باید کارت سوخت خود را به همراه داشته باشید. در نتیجه گم شدن کارت سوخت میتواند مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کند.
تا چندوقت اخیر، افرادی که کارت سوخت را گم میکردند مدت زمان زیادی را صبر میکردند تا کارت المثنی برای آنها صادر شود.
اکنون، محمد صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت، در اینباره اظهار داشت: کسانی که در سال 1401 برای دریافت کارت سوخت المثنی ثبتنام کرده بودند، تمامی کارتهای سوخت آنها تولید شده است.
وی افزود: کارتهای سوخت متقاضیان کارت المثنی در سال 1401، اغلب به دست آنها نیز رسیده، اما اگر شخصی کارت سوخت المثنی خود را هنوز دریافت نکرده، درحالی که در سال 1401 ثبتنام کرده بود، از باجههای پستی محل سکونت خود پیگیری کند، کارتهایی که به هر دلیل در ارسال به آدرسهای ثبت شده، به دست متقاضی نرسد، تا 6 ماه در باجههای معطله ادارات پست، نگهداری میشوند.
صادقی خاطرنشان کرد: متقاضیان برای پیگیری صدور کارت سوخت المثنی میتوانند به آدرس سایت SCS.NIOPDC.IR مراجعه کنند و با وارد کردن VIN خودروی خود، از وضعیت کارت درخواستی و حتی آدرس باجه معطلهای که کارت آنها در آنجاست، مطلع شوند.
مدیر سامانه هوشمند سوخت در خصوص متوسط زمان انتظار صدور کارت سوخت المثنی گفت: این زمان، بستگی به شرایط دارد؛ اگر تأمین کارت بهموقع اتفاق بیفتد، حداکثر زمان صدور و تحویل کارت سوخت المثنی 20 روز تا یک ماه خواهد بود.
وی ادامه داد: اما در صورت بروز مشکل در تأمین کارت سوخت که مربوط به بحث چیپستها میشود، حداکثر زمان انتظار دوماه خواهد بود؛ اما درحالحاضر بدون مشکل، در حال تأمین کارت سوخت مورد نیاز مردم هستیم و متوسط زمان انتظار به یکماه رسیده است.
همچنین علاوه بر حفظ کارت سوخت باید توجه به رمز کارت سوخت داشت، به این صورت که باید توجه داشت در صورت وارد کردن رمز اشتباه تا پنج بار، کارت بنزین غیرفعال خواهد شد.
برای فعال کردن مجدد آن باید مالک خودرو همراه با مدارک وسایل نقلیه به یکی از دفاتر شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مراجعه کند.
پایان/
نظر شما